Vůjtek berie do Minska aj Mihálika, nominácia bez Barteka a Špirka

03.05.2014 Bratislava

Bratislava 3. mája (TASR) - Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Minsku (9.-25. mája) sa nedostali obrancovia Martin Štajnoch a Radek Deyl a štvorica útočníkov Martin Bartek, Rastislav Špirko, Patrik Lušňák a Peter Zuzin. Hlavný tréner Vladimír Vůjtek si naopak zo širšieho kádra ponechal na súpiske Vladimíra Mihálika, Jána Brejčáka, Andreja Šťastného či Dávida Skokana.

Tréneri uzavreli nomináciu po sobotňajšom súboji na Slovakia Cupe s Nórskom (3:2 pp), ktorý bol pre Slovákov zároveň poslednou skúškou pred MS. Vůjtek berie na šampionát dokopy 25 hráčov - troch brankárov, osem obrancov a 14 útočníkov. Miestenky mali už dávnejšie isté brankári Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček. Kapitánom výberu bude Miroslav Šatan.

Na šampionátovú súpisku nemusí tréner zaradiť všetkých, reglement mu nariaďuje pred prvým zápasom na turnaji zapísať na ňu minimálne dvoch brankárov a pätnásť korčuliarov. Najviac môže uviesť na súpisku 25 hráčov, z toho troch brankárov.

Slovenskí hokejisti sa po dni voľna stretnú v pondelok o 14.00 na poslednom zraze v Bratislave. Do Minska odcestujú v stredu dopoludnia, odlet z viedenského letiska Schwechat je naplánovaný na 9.55 h.

Záverečná nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Minsku (9.-25. mája 2014):

brankári - Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr./KHL)

obrancovia - Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR), Martin Marinčin (Edmonton Oilers/NHL)

útočníci - Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL), Marek Hrivík (Hartford Wolf Pack, USA/AHL), Tomáš Marcinko (HC Košice), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL), Ladislav Nagy (HC Košice, Jokerit Helsinki/Fín.), Martin Réway (Gatineau Olympiques/QMJHL), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Marek Viedenský (Worcester Sharks, USA/AHL)
 

Vyberte región